Schrijfwedstrijd

Ben jij scholier en heb je een vlotte pen? Doe mee aan de Schrijfwedstrijd Flash Fiction en misschien win jij dan wel een exclusieve masterclass griezelfictie schrijven met Simone Atangana Bekono. Zij is bekroond dichter en schrijver, en is benoemd tot Honorary Fellow aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. De winnende inzending verschijnt in de rubriek Open Podium van tijdschrift Onze Taal!

Onderstaande informatie over de flitsverhaalwedstrijd is ook als download beschikbaar voor docenten.

Het Nederland(s) van de toekomst

Bestaat Nederland straks nog? Wie wonen hier dan? Wat hebben ze met het water gedaan? Zijn ze half-robot, half-dier of misschien half-virtueel? Maken mensen nog baby’s? En welke taal spreken we? Of spreekt iedereen een eigen taal en communiceren we via een vertaalchip in onze hersenen? Zijn alle letters vervangen door emoji? Zijn er nog boeken? Hoe dromen Nederlanders in de toekomst? Kortom, deze wedstrijd daagt je uit de grenzen van je eigen taal en cultuur te verleggen. 

Schrijf het op in flash fiction: alleen de lengte is beperkt (1 tot 300 woorden), verder kan alles: proza, rijm, vrije verzen, toneel, spoken word, muziek, video, beeldtaal of een samenwerking met ChatGPT. Whatever works

Wat kun je winnen?

Voor wie? 

Voor wanneer?

Prijsuitreiking

Iedereen is welkom op de prijsuitreiking op 4 april, 16.30u, op UvA-locatie Oudemanhuispoort, als onderdeel van het Festival der Zinnen: Neerlandistiekdagen 2024. 

Wie zitten er in de jury? 

Contact